500 gr färs
1 ägg
2 msk skorpmjöl
salt
peppar
parikapullver
mjölk
3 stora lökar
mjöl eller idialmjöl
Blanda ägget med ströbrödet och kryddorna smaka av
blanda i färsen gör sen biffarna
fräs biffarna på hög värme hastigt på båda sidor så du får en brun skorpa . när alla biffar är brynta så läger du dom i stekpannan slår på vatten så att dom är täckta sätt på lock eller aliminiumfolie låt små puttra på svag värme i ca 30 minuter .Nu bryner du löken tills den är mjuk och gyllenbrun ,lyft upp biffarna (utan att hälla ut skyn detta är grunden till såsen) lägg på ett serverings fat häll över löken sätt på folie . Nu gör du såsen så här .
sila skyn vispa i mjöl så att såsen tjocknar rör hela tiden på mellanvärme krydda efter behag .. njut med potatis lingonsylt mm ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar